Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šminka nije presudna, ako želite izgledati privlačno ponašajte se prirodno

zena-djevojka

Rezultati istraživanja su pokazali da pramenovi na kosi i previše šminke ne mogu pomoći osobama da izledaju privlačnije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Naučnici tvrde da male promjene u izgledu osoba ne samo da ih ne čine atraktivnijim, već mogu da dovedu do toga da ljudima takve osobe izgledaju čak i neprivlačno, budući da stvaraju određeni vid zbunjenosti kod drugih.

Istraživanje provedeno na Univerzitetu Queen’s u Ontariju u Kanadi pokazalo je da hod koji ne priliči obliku tijela, boja kose koja se ne poklapa sa obrvama i šminka koja krije prirodne crte lica mogu da nanesu više štete nego koristi ako određena osoba želi da izgleda atraktivno.

Cilj naučnika sa kanadskog univerziteta je bio da otkriju efekat načina na koji ljudi hodaju.

U istraživanju su učestvovali volonteri kojima su prikazivani kratki filmovi osoba koje hodaju nakon čega su oni ocjenjivali njihovu atraktivnost. Volonteri nisu mogli vidjeti same ljude već obrise njihovog tijela i pokrete.

“Naš vizuelni sistem je osjetljiv detektor laži koji može da uoči i najmanje nedosljednosti i negativno reaguje na njih“, rekao je voditelj istraživanja Nikolaus Troje.

Prema njegovom mišljenju, ljudski mozak vrlo lako može da detektuje neslaganje u pokretu i izgledu ljudi.