Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sobarice primijetile zabrinjavajuće ponašanje sve većeg broja gostiju hotela

sobarica

Mnogi od nas jedva čekaju godišnje odmore da se malo odmore od rada na računarima i mobitela, no nerijetko se dogodi da baš u te iste sprave zurimo kad odemo na odmor.

Istraživanje koje je proveo američki lanac hotela Wyndham pokazalo je da 54 posto djece smatra da njihovi roditelji previše zure u mobitele, a njih 32 posto vjeruje da im roditelji uskraćuju svoju pažnju zbog mobitela.

Kako bi potaknuli roditelje da se odvoje od mobitela i posvete djeci, ti su lanci hotela odlučili roditeljima koji se odreknu mobitela dati popust prilikom noćenja kod njih, piše Independent.

Naime, djelatnici hotela primijetili su da tehnologija uvelike utječe na vrijeme koje roditelji, koji odsjedaju u njihovim hotelima, provode sa svojom djecom. Iz toga se rodila ideja da nagrade one koji se na odmoru odreknu tehnologije.

“Viđali smo roditelje kako trče na konferencijske pozive u predvorje, a u nekim hotelima morali smo nabaviti dodatne stolice uz bazen jer se ne kupaju nego sjede i surfaju”, opisala je direktorica marketinga Noelle Nicolai.

Oni koji pristanu odreći se mobitela, zaključat će ga u kutiju koju će moći otvoriti tek kad idu kući. Na kutiji se nalazi tajmer koji odbrojava do kraja odmora. Zauzvrat će dobiti pet posto popusta na noćenje.