Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Suluda teorija zavjere: U antičko vrijeme imali su laptop?

grcka laptop

Teoretičari zavjere uvjereni su da putovanje kroz vrijeme postoji. Za to su “dokaz” našli u J. Paul Getty muzeju u Malibuu u kojem se nalazi grčka skulptura djeteta koje drži predmet pokazujući ga drugoj ženi, za koji oni vjeruju da je – otvoreni laptop.

I zaista, na prvi pogled tako izgleda, što je otvorilo mnoga druga pitanja poput onih šta ga napaja i otkuda im takva naprava? Je li ga napravio antički Steve Jobs ili izvanvremenski Bill Gates? A možda je laptop bio poklon od izvanzemaljaca?

Na stranici “StillSpeakingOut” osebujni teoretičari tvrde, naime, da je u pitanju laptop i to s dva USB ulaza.

“Kada gledam skulpturu ne mogu ne pomisliti na proročicu iz Delfa koja je svećenicima omogućavala komunikaciju s bogovima, vanzemaljcima i vremenskim putnicima, od kojih su dobivali bitne informacije i visokotehnološke uređaje”, piše.

Međutim, stvarnost je ipak malo drugačija. Naime, stručnjaci tvrde da skulptura za koju se vjeruje da je nastala oko 100. godine prije nove ere prikazuje plitku kutiju ili voštanu ploču. Naime, skulptura je navodno dio pogrebne umjetnosti Grka, a voštana ploča služila je za ispisivanje poruka.

https://www.youtube.com/watch?v=n7isUmJ7BN8