Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spojili ih novinari

Susreli se nakon 75 godina: Nikad te nisam prestao voljeti

susret333

Robbins se vratio u SAD, tamo je upoznao i oženio Lillian s kojom je u braku bio sve do njene smrti 2015. Jeannine se 1949. udala i rodila petero djece

Fotografiju svoje neprežaljene Francuskinje, prekrasne Jeanine Pierson, mladi američki vojnik KT Robbins (23) nikad nije izgubio. Čuvao ju je cijeli život.

Upoznao je za vrijeme Drugog svjetskog rata kad je bio stacioniran u gradiću Briey, na sjeveroistoku Francuske. Tražio je nekoga da mu opere odjeću, a Jeaninina majka je pristala pomoći. Tog je dana upoznao i njenu kćerku, 18-godišnju ljepoticu i momentalno se zaljubio.

Ona mu je uzvratila osjećaje. Sljedeća dva mjeseca bili su nerazdvojni. No onda je mladić dobio naredbu da napusti selo i uputi se na Istočnu frontu.

– Kad je odlazio plakala sam, bila sam neutješna. Nadala sam se da će se vratiti – kazala je Jeanine koja je nakon njegovog odlaska počela intenzivno učiti engleski jezik nadajući se povratku svog dragog.

No život ih je razdvojio. Robbins se vratio u SAD, tamo je upoznao i oženio Lillian s kojom je u braku bio sve do njene smrti 2015. Jeannine se 1949. udala i rodila petero djece.

Da se bivši ljubavnici ponovo nađu i susretnu zaslužni su novinari koji su razgovarali sa Robbinsom na nedavnoj održanoj 75. obljetnici Dana D u Francuskoj.

Tada im je Robbins ispričao sve o svojoj lijepoj Francuskinji i pokazao im crno-bijelu fotografiju koju je ponio sa sobom. Novinari su je pronašli nedaleko od mjesta gdje su se prvi put susreli.

Odmah su pohitali Robbinsu, danas 97-godišnjaku i rekli mu: ‘Živa je i čeka te!’

Kad su se ponovo nakon toliko godina vidjeli nisu se mogli prestat grliti i ljubiti.

– Nikad te nisam prestao voljeti. U mom srcu uvijek si bila i ostala – rekao je.

Jeannine, koja je ostala udovica, pitala ga je zašto je ranije nije potražio.

– Kada si oženjen, onda više ne možeš i ne smiješ raditi takve stvari – uzvratio je Robbins.

Par je proveo nekoliko sati zajedno, nakon čega se Robbins morao vratiti natrag, no obećali su jedno drugom da će se zasigurno ponovno vidjeti.