Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tipovi muškaraca koji nisu dobri za brak

muskarac-krevet

Možda zvuči grubo, ali neki muškarci su dobar ‘materijal’ za brak, a neki nisu. Evo sedam tipova muškaraca koji nisu poželjni supruzi.

1. Muškarac koji vam je slomio srce i nikada se zbog toga nije izvinio
To što on vas vidi skupa do kraja života i u sretnom braku ne znači da mu je žao što vas je nekad prije povrijedio. Iako svako može pogriješiti, biti sposoban priznati pogrešku, i biti s nekim ko može napraviti to isto, vrlo je važno za sretan brak.

2. Nevjeran muškarac
Zabluda je da će se muškarac, koji je u vezi bio nevjeran, u braku odjednom preobratiti i biti vjeran. Pa čak i ako bude tako, takvom muškarcu nikada nećete moći vjerovati u potpunosti. A kakav je to onda brak?

3. Egoističan muškarac
U ljubavi i braku nekad same sebe moramo staviti na drugo mjesto. Frajeri koji su previše okupirani sobom i sami sebi (uvijek) najvažniji nisu sposobni vaše potrebe nekad staviti na prvo mjesto zbog čega ne čine dobre bračne suputnike.

4. Prevarant
Muškarac koji zezne nekog kako bi došao do brze i lake zarade, pa bio to i njegov zao šef koji je to zaslužio, nije osoba kojoj možete vjerovati. Pa i ako to nikada ne bi napravio vama, nikada ne znate kada biste vi mogli nadrapati zbog njegovih djela.

5. Radoholičar
Biti ambiciozan je pohvalno, ali raditi 60 sati tjedno svake sedmice? Možda kada je na početku karijere i to mu je jedina mogućnost za napredak. Voli li svoj posao više od vremena koje provodi s vama neće vas učiniti najsretnijom suprugom. Šta je lijepo u tome biti s nekim koga nikada nema?

6. Ljenčina
Suprotna krajnost radoholičaru je ljenčina. I ako je trenutno nezaposlen vašoj vezi može pridonijeti ako na sebe preuzme kućanske poslove, brigu o djeci i slično. Koja žena želi supruga koji samo sjedi na kauču, gleda TV i ništa mu se ne da?

7. Muškarac koji se ne zna nositi s problemima
U vjenčanim zavjetima dio ‘u dobru i u zlu’ ne postoji bez razloga. Muškarac koji se isključuje i udaljava čim se pojavi neki problem neće biti uz vas kada ćete ga najviše trebati. Ne treba vam suprug na kojeg nećete moći računati.