Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Florida Keys

Trudnica spasila muža od napada morskog psa

ajkula

Svjedoci događaja kasnije su izvijestili da su ranije tokom dana na tom području vidjeli morskog psa između dva do tri metra dužine

Trudna žena skočila je u more na otočju Florida Keys kako bi spasila supruga od napada morskog psa.

Prema informacijama policije, Andrew Charles Eddy (30) krenuo je roniti u nedjelju kod grebena Sombrero, ali ga je morski pas napao i ugrizao gotovo odmah nakon ulaska u vodu.

Njegova supruga Margot Dukes-Eddy vidjela je leđnu peraju morskog psa i krv supruga pa je odmah skočila u more i zaronila “bez oklijevanja”, rekli su dužnosnici.

Nakon što je izvukla supruga na sigurno, drugi članovi porodice nazvali su hitnu pomoć. Medicinari su ga prebacili helikopterom u bolnicu u Miamiju, gdje je liječen zbog teških povreda ramena, piše BBC.

Radnik Hitne pomoći Ryan Johnson rekao je lokalnim medijima da je Eddy bio u “kritičnom stanju” kad je hitna pomoć stigla na mjesto događaja.

Bračni par iz američke savezne države Georgije ljetovao je s porodicom je na Floridi te su zajedno plovili na privatnom brodu. Kada je Eddy ušao u vodu, već je nekoliko članova njegove porodice ronilo s maskama.

Svjedoci događaja kasnije su izvijestili da su ranije tokom dana na tom području vidjeli morskog psa između dva do tri metra dužine.

Florida ima najveći broj napada morskih pasa na svijetu, s 21 prijavljenim slučajem u 2019. godini.