Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Airsoft

U Bužimu “Operacija Green Forest 8”, najveći susret u BiH ove vrste

airsoft bužim
FOTO: Fena

“Ove godine nemamo učenika iz Srbije jer je njima ova lokacija jako daleka i naporan je put, ali imamo goste iz Slovenije i Hrvatske i oko 30 klubova”

U organizaciji Airsoft kluba „Otpisani“ u Bužimu je započeo najveći airsoft susret u Bosni i Hercegovini pod nazivom „Operacija Green Forest 8“ koji predstavlja deveti po redu međunarodni događaj koji okuplja entuzijaste ovog popularnog taktičkog sporta u našoj zemlji i regionu. Ovogodišnji susret u Bužimu, privukao je više od 30 klubova iz Bosne i Hercegovine, te goste iz Hrvatske i Slovenije.

Učešće u ovom događaju uzelo je više od 200 direktnih takmičara, a igrom će koordinirati moderatori ispred domaćina koji su zaduženi za sam tok događaja, fer i koretknu igru s ciljem da se osigura dobra zabava i nezaboravno iskustvo.

Po riječima domaćina Fuada Durakovića, predsjednika ASK „Otpisani“, pripreme za ovaj događaj trajale su nekoliko mjeseci, a članovi kluba su marljivo radili na pripremi terena i rekvizita, te s ponosom mogu istaknuti da će ovo biti još jedan airsoft spektal u Viteškom gradu.

airsoft bužim
FOTO: Fena

-Prvi naš susret bio je 2014. godine i tada je došao poprilično velik broj ljudi, a svake naredne godine su nam dolazili ljudi iz drugih i udaljenijih mjesta. Ove godine nemamo učenika iz Srbije jer je njima ova lokacija jako daleka i naporan je put, ali imamo goste iz Slovenije i Hrvatske i oko 30 klubova. Mi smo prvi u BiH koji smo napravili 24-satni susret. Svake godine smo radili susrete osim u vrijeme pandemije koronavirusa. Jedne godine smo imali i goste iz Poljske koji su zavoljeli ovaj kraj i vole doći ovdje ne samo zbog airsofta, već i zbog turizma. Ove godine smo išli sa nešto drukčijim konceptom u trajanju od 12 sati, a svaki od učesnika plaća kotizaciju i uz sponzorstvo privrednih subjekata i Općine Bužim, koji ovo prepoznaju kao pozitivnu i afirmativnu stvar, pokrijemo sve troškove organizacije – ističe Duraković.