Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U mozgu 38 godina imao dio filtera za ulje

mihajlo111

Mihajlo Cvetojević (64) iz Srbije je 38 godina živio s dijelom automobilskog filtera za ulje u mozgu, piše Blic. Posljedice je osjetio tek prije dva mjeseca i to nakon što je stalno i nekontrolirano ponavljao psovku.

Kad je imao 26 godina ovaj je zidar preživio saobraćajnu nesreću. Tada je zadobio prelom lobanje i pukla mu je moždana ovojnica, a dio filtera je završio u njegovoj glavi. Ljekari su ga tada operisali, dio filtera nisu primijetili. Mihajlo se brzo oporavio, živio je normalno i bez ikakvih posljedica.

Kaže kako je zadnjih pet godina osjetio nesvjestice, ali ih nije imao često. A onda, prije dva mjeseca, počeo je psovati i samo je izgovarao jednu te istu psovku. Žena ga je nagovarala da ide ljekaru. Nije htio. Onda su mu se paralizirale desna ruka i noga. Završio je u bolnici. Ljekari nisu znali šta mu je. Sumnjali su i na tumor. Pretrage nisu ništa pokazivale. Odlučili su ga operisati. Kad su podigli kost i moždanu ovojnicu našli su dio filtera kojeg na snimkama nije bilo.

Ljekar Miloš Joković kaže da su se svi u sali u čudu pogledali i kada su izvadili dio filtera bili su u šoku. Mihajlo opet hoda i polako se oporavlja.