Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Employability and Jobs of the Future

U SOS Dječijem selu otvoren Centar za mlade

sos dječije selo
FOTO: Fena
Sa svečanog otvaranja

Centar za mlade se nalazi u SOS Dječijem selu Sarajevo, Hermann Gmeiner 19, naselje Mojmilo i otvoren je za sve mlade ljude iz lokalne zajednice i sa područja Grada Sarajeva

U SOS Dječijem selu Sarajevo otvoren je Centar za mlade, čime su se stekli adekvatni uslovi za prostor u kome će mlade osobe moći provoditi kvalitetno vrijeme, iskoristiti mogućnosti procjene svojih potreba i adekvatnog profesionalnog usmjeravanja u odnosu na trenutne zahtjeve tržišta rada.

Centar je otvoren u okviru projekata Employability and Jobs of the Future, a cilj je pomoći mladima pri sticanju kvalifikacija iz srednjestručnog/tehničkostručnog obrazovanja (VET/TVET kvalifikacija) te razvijanje informatičke pismenosti (IKT kompetencija) znanja potrebnih za suvremeno tržište rada.

Mladi će biti u mogućnosti dobiti usluge instruktivne nastave, učestvovati na edukacijama, treninzima kao i na zabavno/kreativnim/game aktivnostima, saopćeno je iz SOS Dječija sela.

Centar za mlade se nalazi u SOS Dječijem selu Sarajevo, Hermann Gmeiner 19, naselje Mojmilo i otvoren je za sve mlade ljude iz lokalne zajednice i sa područja Grada Sarajeva.