Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Učenicu poslali kući zbog suknje

carey_face_29102015

Učenica jedne srednje škole u Južnoj Karolini odlučila je uzvratiti upravi škole koja ju je poslala kući zbog prekratke suknje.

Carey Burgess morala je napustiti školu zbog svoje smeđe suknje, jer je prekršila strogo pravilo škole po kojem se ne smije vidjeti više od sedam centimetara bedra. Iako ima stipendiju te je predsjednica učeničkog vijeća škole, za 17-godišnju Carey nije bilo milosti, a djevojka tvrdi da se zbog razgovora o svojoj suknji osjećala poput kurve.

Na Facebooku se obrušila na upravu škole, nazvavši je seksističkom i nesposobnom, naglašavajući da se ne primjenjuju ista pravila prema djevojkama i mladićima u školi. Njena objava dosad je podijeljena više od 500 puta.

“Dok sam hodala školskim hodnikom, čula sam glas iza sebe. “Suknja ti je prekratka. Bit ćeš suspendirana i napustit ćeš školu”. Hvala vam gospođo Woods. Hvala vam što me učite da izgledati lijepo u školi nije prihvatljivo. Hvala vam što ste mi ukazali na to da ja možda mislim da sam se spremila za čas profesorice Cadet, ali zapravo sam se spremila za izlazak u noćni klub ili javnu kuću. Hvala vam što ste me rasplakali pred prijateljima i školskim kolegama jer me niste željeli odvesti u stranu i objasniti mi u čemu je problem. Međutim, s druge strane, ni ja se nisam udostojila odjenuti pristojno danas. Možda sam u krivu, možda naše društvo nije toliko napredno da podnese sedam centimetara mog bedra”, napisala je djevojka.

https://instagram.com/p/9V7h5ZqPQS/?taken-by=mynameiscarey