Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

livno

Uličnom košarkom za pomoć u liječenju samohrane majke Ane Gloginje prikupljeno 3.780,55 KM

ulicna kosarka pomoc ana gloginja

Za Anu i njenog sina igralo je šest tročlanih ekipa, a za dva sata, koliko je trajao turnir, prikupljeno je 3.780,55 KM

S ciljem promoviranja tolerancije, uvažavanja različitosti i promoviranja kulture mira, u Livnu je u nedjelju održan sedmi tradicionalni turnir u uličnoj košarci pod nazivom “Košarkom za toleranciju”, a istodobno je prikupljan i novac za daljnje liječenje samohrane majke Ane Gloginja (29) iz Drvara.

Organizatori događaja su livanjska Koalicija za borbu protiv mržnje “Uvažavanje” i Ženski Košarkaški klub Livno, uz potporu Grada Livna.

Kako je kazala koordinatorica Koalicije “Uvažavanje“ Željka Mihaljević, na turniru su sudjelovske košarkašice iz Livna, djeca i mladi s poteškoćama u razvoju, članovi Udruge “Put u život” – PUŽ Livno i volonteri.

Turnir mladosti i sporta i ove je godine popraćen humanitarnim sadržajem. Naime, sve tri vjerske zajednice na području Livna, kolače, palačinke i ostala peciva svojim sugrađanima ponudile su Udruga roditelja djece sa poteškoćama u razvoju PUŽ, Udruženje žena MIZ Livno, Marijanska Vinkovska mladež iz Livna, članice Udruge “Bistrica” Livno, te članovi Koalicije “Uvažavanje”.

“Turnir mladosti i sporta i ove je godine bio humanitarnog karaktera, a lijepo vrijeme je ispunilo terase kafića oko središnjeg trga, a to je značilo i puno onih koji su ‘kupovinom’ kolačića dobre volje donirali novac za liječenje samohranoj majci Ani Gloginja (29) iz Drvara. Anu je na njezinom radnom mjestu u ugostiteljskom objektu prije 5 godina nehotičnim pucnjem iz službenog pištolja pogodio pijani policajac. Imala je samo 24 godine i četverogodišnjeg sina. Liječnici u Livnu i Splitu spasili su joj život, ali je zbog ozljede kralježnice ostala nepokretna. Doznavši za kliniku u Turskoj u kojoj rade operacije za spajanje nerava, šalje medicinsku dokumentaciju i dobiva odgovor kako bi joj taj zahvat mogao pomoći. Samo za operaciju, bez troškova puta i smještaja, trebalo joj je 26.000 eura, koje su dobri ljudi prikupili u rekordnom roku. Operirana je prije par dana i prvi put je nakon pet godina osjetila vlastite noge. Njezinoj sreći nije bilo kraja, no, nakon oporavka slijedi presađivanje matičnih ćelija i mukotrpna rehabilitacije, za što su potrebna dodatna sredstva”, ispričala je Mihaljević.

Za Anu i njenog sina igralo je šest tročlanih ekipa, a za dva sata, koliko je trajao turnir, prikupljeno je 3.780,55 KM, a uz pojedinačne donacije, svoje priloge dali su djelatnici Uprave za inspekcijske poslove HBŽ, Udruga oboljelih od dijabetesa “Krug” i Udruga žena oboljelih od raka dojke “Bistrica”.