Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

novi sadržaji

Uskoro obnavljanje poznatog brčanskog izletišta Fazanerija

fazanerija

Ova dugogodišnja devastirana parcela polako poprima izgled uređenog izletišta gdje se iz mjeseca u mjesec uređuju novi sadržaji za odmor odraslih, ali i igru i zabavu najmlađih

Članovi Udruženja “Eko Tim Fazanerija” u narednom periodu planiraju na lokalitetu tog brčanskog izletišta uraditi nove sportsko rekreativne sadržaje kako bi omogućili što raznovrsniji boravak posjetilaca. Riječ je o ugradnju dodatne opreme i rekvizita koje će prije svega djeca koristiti za igru i zabavu.

Predsjednik “Eko Tim Fazanerije” Amer Mulaomerović kaže da aktivisti tog udruženja koriste svaki dan bez padavina kako bi ovo nekadašnje lovište, a sada izletište, učinili što pogodnijim za boravak porodica u prirodi.

Ova dugogodišnja devastirana parcela polako poprima izgled uređenog izletišta gdje se iz mjeseca u mjesec uređuju novi sadržaji za odmor odraslih, ali i igru i zabavu najmlađih.

-Trenutno radimo na izgradnji adrenalinskog parka i mini zoološkog vrta što će uz već postavljene dječije sprave i tobogane omogućiti da mališani provode kvalitetno vrijeme u igri i zabavi – istakao je Mulaomerović.

Najavljuje da će “Eko Tim Fazanerija” uskoro uputiti dopis svim školama na području Brčko distrikta da organizuju jednodnevne izlete i posjete učenika tom lokalitetu koje sve više poprima izgled uređenog gradskog izletišta sa različitim zabavno rekreativnim sadržajima.

Iz Udruženja pozivaju nadležne institucije, ali i sve Brčake da se aktivno uključe u sprečavanje nelegalnog deponovanja otpada, te sječe šume na tom lokalitetu.