Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Neobičan recept

Za ovo do sada niste čuli: Jeste li probali pile iz lubenice? (VIDEO)

pile

Ako vam je dosadila klasična piletina ili samo želite probati nešto novo – onda morate kušati pile iz lubenice

Pohovana piletina, pečena piletina, piletina s roštilja – sve ste to već jeli sto puta. Ako vam je dosadila klasična piletina ili samo želite probati nešto novo – onda morate kušati pile iz lubenice.

Odrežite dno lubenice kako bi stajala stabilno, a zatim je prepolovite kako je pokazano niže u videu, otprilike nešto iznad polovice. Potom kašikom izvadite meso.

Očistite pile pa za začinite ga solju i biberom pa unutar piletina stavite cijeli limun koji ste prethodno izboli vilicom i prerezali na pola.

Unutar pileta stavite žlicu sojinog umaka pa sojinim umakom napunite polovicu šalice te premažite pile izvana. Čajnom kašikom mješavine začine pospite pile, stavite ga u lubenicu i poklopite odrezanim dijelom lubenice. Štapićima za ražnjiće učvrstite poklopac lubenice pa je stavite na protvan za pečenje.

Sve stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite dva sata. Nakon dva sata, temperaturu smanjite na 150°C i pecite još tri sata. Kada je gotovo, iz lubenice izvadite piletinu.

Potom, odvadite tri šeflje tekućine iz lubenice i stavite ih u lonac. Kad prokuha malo maslaca i miješajte dok se ne otopi – dobit ćete umak koji možete preliti po piletini.