Tuzla

Zadovoljan gost: Panonska jezera su nadmašila Neum i Crnu Goru

salihebegovic-1-780×340 (1)

Međutim, ovo ovdje u Tuzli je izmišljena ljepota’ – kazao je Salihbegović

Mnogima su Panonska jezera u Tuzli bolja su destinacija od jadranske obale. Iz uprave ovog kompleksa kažu kako je Panonicu od otvorenja sezone blizu 50.000 gostiju, a do kraja sezone nadaju se brojci od četvrt miliona posjeta.

Sejad Salihbegović iako se mora voziti u oba pravca voziti oko 50 kilometara redovan je gost Panonskih jezera za koja ima samo riječi hvale.

‘Redovno dolazim ovo je fenomenalno. Po mom mišljenju Panonska jezera su nadmašila Neum i Crnu Goru. Godinama smo ljetovali na moru. Međutim, ovo ovdje u Tuzli je izmišljena ljepota’ – kazao je Salihbegović za televiziju Nova BH.

Makedonac Kemal Širak također nije krio oduševljenje slanim jezerima u centru Tuzle pred novinarskom ekipom.

‘Došao sam da budem u Tuzli dva mjeseca. Osim jezera koja su zaista za svaku pohvalu svi ljudi su izuzetno ljubazni. Hrana je također odlična, a nije preskupa’ – kaže Širak koji dodaje da su mu Panosnka jezera (PAN) kako ih od milja zove bolja od obale Jadranskog mora.

Za sigurnost posjetitelja na Panonskim jezerima brine oko 40 spasilaca dok je non-stop prisutna i ekipa Hitne medicinske pomoći, zlu ne trebalo.