Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Život i zdravlje

Žene uskog struka i bujnih grudi na muškarcima traže jedan “čudan” detalj

19/12/2017

Ako ste među onima koji misle da žene padaju na izgled, osobnost ili lovu, vrlo vjerovatno ste u zabludi. Najnovije istraživanje pokazalo je da bi razlog zbog kojeg zgodnije i izazovnije žene padaju na neke frajere mogao biti u – dužini njihovih prstiju.

Poljski naučnici napravili su istraživanje i dokazali da muškarci koji imaju duži prstenjak češće završavaju sa ženama koje imaju figuru pješčanog sata, koja se uglavnom smatra idealnom ženskom figurom.

U istraživanju je učestvovalo 50 mladih muškaraca u dugim vezama.

Naučnici su prikupili podatke o izgledu njihovih partnerica te usporedili dužinu njihovih prstiju. Pokazalo se da su češće “u kombinaciji” muškarci čiji je prstenjak duži od srednjeg prsta i žene s bujnim oblinama i užim strukom.

“Pokazalo se da prenatalni razvoj muškarca ima uticaja na to s kakvom će ženom kasnije u životu završiti, odnosno da utiče na to kolike su šanse da završi sa ženom koja je atraktivnija, odnosno plodnija”, zaključili su naučnici, piše Mirror.

Muškarci s dužim prstenjakom imali su četiri puta veće šanse da završe sa ženama bujnih grudi i uskog struka.

Na dužinu prstenjaka utiče količina testosterona kojoj su muškarci bili izloženi u maternici. Dužina prstiju nije jedino na što utiče količina testosterona tokom prenatalnog razvoja, takvi su muškarci uglavnom mišićaviji.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.