Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Znakovi koji otkrivaju nesretno udatu ženu

svadja prekid

Gotovo svaka žena, prije ili poslije, poželi se skrasiti s jednim muškarcem.

Ali bile vi udate ili ne, sigurno već znate da brak ne znači nužno i sreću. Naravno, često je i to slučaj, no postoje i mnoge nesretno udate žena.

Neke od njih to kažu javno, ali neke baš i nisu spremne priznati to ni svom partneru, a ponekad ni same sebi. Ipak, postoje određeni znakovi koji ukazuju da je žena nezadovoljna u braku, a to su sljedeći:

1. Manje priča: Kad žena smanji komunikaciju sa suprugom ili je svede na minimum, to je definitivno znak da je nešto muči.

2. Brzo plane: Nesretne žene uvijek su “na rubu” pa lako zgube živce i zbog najmanje sitnice.

3. Stalno je umorna: Jedno istraživanje otkrilo je da žene u nesretnim brakovima imaju niži nivo hormona kortizola, što kao nuspojavu, između ostalog, ima i hronični umor.

4. Odbija seks: Žena koja je u braku nesretna, često će i izbjegavati suprugove dodire, pogotovo pod pokrivačem.

5. Ima tajne: U braku za tajne nema mjesta, a čim se one pojave, to znači da je netko nezadovoljan.

6. Gubi povjerenje: Brak se temelji na međusobnom povjerenju, a nedostatak istog može značiti da ćete ga samo pokvariti.

7. Ne obraća pažnju: Kada žena izgubi interes za svog supruga, onda ne može ni biti sretna s njim.

8. Ima nove interese: Ako žena stalno traži nove razloge da bi bila što dalje od supruga, od hobija do izlazaka s prijateljicama, onda u tom braku nešto ne valja.

9. Razmišlja samo o sebi: Žene koje su u braku nesretne često znaju postati sebične. Osobni interesi postaju im sve važniji, a za partnerove želje i potrebe prestaje ih biti briga.

10. Mijenja izgled: I iznenadna promjena boje kose, frizure ili načina odijevanja mogu biti znak da je žena nesretna u braku i da je spremna okrenuti novu stranicu u životu.