Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gotova je najveća trampa: Sanchez u Unitedu, Mkhitaryan među “topnicima”

am

Dogodila se najveća trampa u zimskom nogometnom prijelaznom roku. Alexis Sanchez novi je igrač Manchester Uniteda, a Henrikh Mkhitaryan postao je član Arsenala.

Međutim, transfer Čileanca na Old Trafford dobio je prednost, a Jose Mourinho sada uz Romelua Lukakua, Zlatana Ibrahimovića, Marcusa Rashforda i Anthonyja Martiala ima još jednog kapitalca u napadu.

“Oduševljen sam što sam stigao u najveći klub na svijetu. Proveo sam divne tri i po godine u Arsenal i sa sobom nosim prekrasne uspomene iz tog velikog kluba. Međutim, priliku da zaigran na povijesnom Old Traffordu i surađujem s Mourinhom nisam mogao odbiti. Ponosan sam što ću biti prvi Čileanac u dresu Uniteda i vjerujem da ću pokazati zašto je me je klub odlučio dovesti”, rekao je Sanchez na predstavljanju, prenosi Index.hr.

On je uzeo broj sedam, a u Unitedu će zarađivati oko 19 miliona eura godišnje i time postati jedan od najplaćenijih igrača na svijetu.

Njegovim dolaskom oduševljen je i Mourinho…

“Prije svega, želim puno sreće Mkhitaryanu u Arsenal. Što se tiče Alexisa, on je jedan od najboljih ofenzivaca na svijetu i popunit će našu talentiranu momčad. Sigurno će nam donijeti ambiciju, motiv i karakter. On posjeduje kvalitetu koja treba klubu poput Manchester Uniteda”, rekao je Mourinho.

Sanchez je ove sezone za Arsenal odigrao 22 utakmice i zabio osam golova, uz četiri asistencije. Ukupno je za Topnike odigra 166 susreta i zabio 80 pogodaka.

Kao dio trampe, Arsenal je doveo Armenca Mkhitaryana kojeg je Mourinho prekrižio već duže vrijeme u Manchesteru.

Armenac je u United stigao iz Borussije Dortmund 2016. godine, ali nikada nije uspio zacementirati mjesto u početnom sastavu Crvenih vragova.

“Veoma sam sretan što smo realizirali dogovor i što sam došao ovdje. Ovo je ostvarenje sna, sanjao sam da igram za Arsenal. Sada sam ovdje, učinit ću sve kako bismo ispisali historiju”, kazao je Mkhitaryan nakon transfera.