Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik stranke

Miličević: Deblokiran novac SDS-a iz budžeta RS nakon uvedenih američkih sankcija

Milan Miličević
Foto: SDS
Milan Miličević

On nije otkrio na koji način je riješeno finansiranje iz budžeta RS, ali tvrdi da je sve po zakonu

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Miličević izjavio je danas da je ta stranka uspjela da odblokira novac s računa koji dobija iz budžeta RS za rad poslaničkog kluba u Narodnoj skupštini RS.

Ovoj stranci je zamrznut račun u banci nakon što joj je američko Ministarstvo finansija uvelo sankcije.

-To je djelimično riješilo problem finansiranja SDS-a. Ostaje još mnogo posla na drugim problemima u kojma se nalazimo od kako nam je ugašen račun. To je finansiranje poslanika SDS-a u Parlamentu BiH, te odbornika na svim lokalnim nivoima, ali vjerujemo da ćemo i taj problem riješiti – rekao je Miličević.

Uslovi za “normalne izbore u BiH“

On nije otkrio na koji način je riješeno finansiranje iz budžeta RS, ali tvrdi da je sve po zakonu.

Miličević kaže i da je ova stranka na putu rješavanja i tehničkih problema vezanih za izlazak na izbore pod imenom SDS.

-Nemamo konačne dokumente o tome, ali smo već nadomak tom rješenju – dodao je.

On je ustvrdio da i dalje ne postoje realni uslovi za “normalne izbore u BiH“.

-Vidjećemo šta će donijeti naredni dani, jer su nagovještaji razni. Ono što sigurno znam jeste da postoji u ljudima mnogo objektivnog straha od neizvjesnosti i nesigurnosti šta nas čeka u bliskoj budućnost. Prije svega, strah od sukoba, nasilja, pa rekao bih i nečega što niko ne voli da kaže, a to su i oružani sukobi. Taj strah šire neodgovorni političari. Potrebno je suzbiti te uzroke straha – ocijenio je Miličević.

On je apelovao na političare da ne upotrebljavaju zapaljivu retoriku, naglašavajući da “ovo što rade predstavnci vlasti u BiH predstavlja politički avanturizam sa vrlo zapaljivom retorikom koja izaziva nesigurnost među ljudima“.

Miličević je dodao da je za njega politički povratak Igora Radojičića očekivan.

– Njegov povratak može biti dodatan kvalitet u političkom životu cijele BiH, imajući u vidu njegove kapacitete i sposobnosti. Više razumnih i racionalnih ljudi u politici može da doprinese samo boljim uslovima za život građana – zaključio je Miličević.

SDS