Denis Bećirović

Nisam mogao donijeti odluku o nabavci vozila, to je odluka iz prethodnog saziva Predsjedništva

denis-becirovic-izbor-fokus (2)

“Iz sadržaja vijesti je vidljivo da se radi o odluci iz prethodnog saziva Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Na tu odluku ni na koji način nisam mogao uticati niti je spriječiti”, poručio je novoizabrani član Predsjedništva BiH Denis Bećirović

Dr. Denis Bećirović, novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, oglasio se povodom, kako navodi, potpuno netačnih i tendencioznih medijskih natpisa o nabavci novih vozila za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine:

„Želim najoštrije osuditi neistinitu i zlonamjernu informaciju koju su prenijeli pojedini mediji da je jedna od prvih odluka novog saziva Predsjedništva Bosne i Hercegovine nabavka novih vozila i namještaja. Besmisao i kontradikcije u vijesti su vidljivi već po iščitavanju prve rečenice iz teksta, koja pokazuje da je notorna laž naslov da su „prve ‘državničke’ odluke Predsjedništva nove limuzine i namještaj“. Podsjećam da tek u srijedu, 16. novembra, novoizabrani članovi Predsjedništva BiH polažu zakletvu kada će službeno biti inaugurisani. Tek od 17. novembra ćemo započeti sa obnašanjem dužnosti“, izjavio je dr. Bećirović i dodao:

„Prema tome, niti sam ja mogao donijeti odluku o nabavci novih vozila, niti to imam namjeru učiniti za vrijeme trajanja moga mandata. Žalosno je da pojedini mediji, u želji za senzacionalizmom ili iz drugih nečasnih razloga, posežu za objavljivanjem vijesti koja se kosi sa logikom i zdravim razumom. Iz sadržaja vijesti je vidljivo da se radi o odluci iz prethodnog saziva Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Na tu odluku ni na koji način nisam mogao uticati niti je spriječiti. Spočitavanje nabavki novih vozila novom sazivu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a samim tim i meni lično, bezočna je manipulacija i laž“, zaključio je dr. Bećirović.