Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

lebedin

Ukrajina dobila još jednog heroja, gradonačelnik Baklikov poginuo tokom borbene misije

gradonačelnik baklikov
Baklikov otišao svojevoljno u rat u jesen 2022.

Ne postoje bivši padobranci. Za mene, zdravog, iskusnog padobranca, nevjerovatno je bolno pokapati našu djecu koja ginu za Ukrajinu, za svakoga od nas

Olesandr Baklikov, gradonačelnik grada Lebedina u Sumskoj oblasti, poginuo je tokom borbene misije, piše Ukrajinska Pravda. Baklikov je služio u 47. zasebnoj mehanizovanoj brigadi Oružanih snaga Ukrajine.

“Ukrajina je izgubila heroja i patriotu. Još uvijek ne mogu vjerovati da je moj kolega, prijatelj Oleksandr Baklikov, gradonačelnik grada Lebedin u Sumskoj oblasti, poginuo na prvoj liniji”, napisao je na Facebooku Jurij Bova, gradonačelnik Trostianeca. 

Baklikov je rođen u Lebedinu, gdje je radio kao tokar i učitelj. Imao je privatni obrt i bio na čelu dvaju malih poduzeća. Za gradonačelnika je prvi put izabran 2015. godine. Ponovno je pobijedio na izborima u novembr 2020. godine. 

baklikov
FOTO: Twitter

13. septembra 2022. je na svom Facebooku objavio kako se pridružuje ukrajinskim oružanim snagama.

“Ne postoje bivši padobranci. Za mene, zdravog, iskusnog padobranca, nevjerovatno je bolno pokapati našu djecu koja ginu za Ukrajinu, za svakoga od nas”, poručio je tada.