Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajliji oduzet neregistrovan motor, za kazne dužan 14.300 KM

policija sarajevo(5)

Policijski službenici Jedinice za saobraćaj MUP KS početkom sedmice su iz saobraćaja u ulici Bulevar Meše Selimovića isključili M.E. iz Sarajeva, koji je bez položenog vozačkog ispita upravljao neregistrovanim motociklom marke “Honda”, piše novinska agencija Patria.

Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona (upravljanje neregistrovanim motornim vozilom, upravljanje motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje) počinio ukupno 91 prekršaj i u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 14.300 KM.

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer je isti nastavio sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime direktno ugrožava javnu sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od M.E. je privremeno oduzet navedeni motocikl. Isti je deponovan do okončanja prekršajnog postupka u garaži Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo.