Biznis

USAID/PPMG

30.000 KM za biznise žena iz marginaliziranih grupa u Berkovićima

03/10/2019

Riječ je o podršci u razvoju biznisa za žene s invaliditetom, majke osoba s invaliditetom, žene iz ruralnih područja, žrtve nasilja te nezaposlene mlade žene

ji s Opštinom Berkovići osigurao je 30.000 KM za pružanje podrške u pokretanju i razvoju biznisa žena iz marginaliziranih grupa.

Ugovori o dodjeli sredstava bit će potpisani danas s tri žene u zgradi Opštine Berkovići.

Biznisi će biti pokrenuti u oblasti poljoprivrede i uslužnih djelatnosti, a poduzetnicama će biti pružena finansijska i mentorska podrška u pokretanju i održavanju biznisa.

Riječ je o podršci u razvoju biznisa za žene s invaliditetom, majke osoba s invaliditetom, žene iz ruralnih područja, žrtve nasilja te nezaposlene mlade žene.

Sredstva se dodjeljuju kroz Fond za podršku razvoju biznisa marginaliziranih grupa žena koji je osnovan početkom 2017. godine i kroz koji je do sada podržano više od 100 biznisa.

Rezultati dosadašnjeg djelovanja Fonda vidljivi su kroz održive biznise koji i dalje rastu, značajno povećanje kućnog budžeta i otvaranje novih radnih mjesta.

Kreiranjem Fonda između USAID/PPMG i partnera nastoje se stvoriti prilike za održivi razvoj poduzetništva marginaliziranih grupa žena, kroz poticanje na samozapošljavanje, te njihovo veće i lakše uključivanje u poduzetništvo i kreiranje novih radnih mjesta, saopćeno je iz USAID/PPMG.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.