Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

40 godina Coca-Cole u BiH: Jubilej obilježen novim ugovorom s SFF-om

40 godina Coca-Cole u BiH

Povodom obilježavanja 40 godina Coca-Cole u BiH i 20 godina partnerstva, Sarajevo Film Festival i Coca-Cola u BiH organizovali su svečano potpisivanje ugovora o nastavku saradnje.

Ugovor je potpisala generalna direktorica Coca-Cole HBC B-H Sarajevo Maria Anargyrou-Nikolić i direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.

“Najbolji način da proslavimo četrdesetogodišnjicu Coca-Cole u Bosni i Hercegovini i dvadesetogodišnjicu ovog sjajnog partnerstva sa Sarajevo Film Festivalom je upravo da nastavimo kao što smo do sada radili. Ovaj projekt je veoma važan za bh. zajednicu, a time i Coca-Colu. Partnerstvo sa Sarajevo Film Festivalom nam daje priliku da doprinesemo kvalitetu života i dobrobiti naše zajednice, da pomognemo filmsku scenu – posebno mlade filmske autore – i promoviramo Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu kao važan filmski festivalski centar i neizostavnu destinaciju svake godine u augustu”, izjavila je Maria –Nikolić, generalna direktorica Coca-Cole HBC B-H Sarajevo.

Govoreći o značaju partnera koji podržavaju Sarajevo Film Festival već dvadeset godina, Mirsad Purivatra je izjavio:

“Mislim da je ovo jedan od najboljih pokazatelja veličine i značaja Sarajevo Film Festivala kad jedna tako velika, možda i najveća svjetska kompanija kao što je Coca Cola već 20 godina biva partner među našim VIP partnerima. To s jedne strane šalje poruku o tome koliko oni SFF smatraju važnim, te kao društveno odgovorna kompanija daju primjer i ostalim kompanijama da se pridruže. S druge strane, njihovo partnerstvo znači mnogo, pogotovo u ovom trenutku kad imamo ozbiljne probleme sa finansiranjem od Federalnog ministarstva za kulturu, te drastičnim financijskim rezovima. To nam daje jednu sigurnost, stabilnost i nadu da u ovom trenutku možemo planirati festival kao što je bio 21. ili čak raditi na još boljem izdanju.”

Po potpisivanju ugovora organizovano je i prigodno druženje, a predstavnici medija su, zajedno sa uposlenicima obje kompanije, bili u prilici da pogledaju film “Joy” reditelja Davida O. Russella.