Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Addiko Bank uvela plaćanje putem Vibera (FOTO)

addiko (4)
Foto: D. Begović

Addiko Bank uvela je ”Addiko chat bankig”, digitalnu bankarsku uslugu koja se zasniva na Viberu. Osim komunikacije s bankom putem ove platforme bit će moguće i plaćanje usluga.

Time je Addiko Bank postala prva banka u regionu centralnoistočne i jugoistočne Evrope, i jedna od prvih u svijetu, koja pruža usluge plaćanja koristeći Viber, poručeno je s predstavljanja usluge u Sarajevu.

Predsjednica Uprave Addiko Bank d.d. Sarajevo Sanela Pašić navela je da savremena, ali jednostavna digitalna bankarska usluga korisnicima omogućava da odmah izvrše plaćanja u domaćem platnom prometu, provjere stanje na bankovnom računu, imaju uvida u transakcije, koriste platne obrasce te vrše plaćanja.

Osim toga, korisnici imaju mogućnost da dobiju informacije o uslugama i proizvodima banke te da pronađu najbliže poslovnice ili bankomate.

Predsjednik Uprave Addiko Bank a.d. Banja Luka Mario Ivanković pojasnio je da se aktiviranje ”Addiko chat bankinga” vrši putem usluge elektronskog bankarstva Addiko EBank, bez naplaćivanja dodatne naknade korisnicima.

Rekao je da je dnevni limit za plaćanje 500 KM te da se uplate mogu vršiti prema fizičkim i pravnim osobama, pri čemu primaoci novca ne moraju da imaju instaliranu uslugu. Za plaćanje je potrebno unijeti PIN.

Global Telecom partnerships menager Vibera Momchil Elenkov je rekao da je BiH među najbrže rastućim tržištima Vibera te da ga milion i po korisnika, od dva ukupno, aktivno koristi svaki dan i šalje veliki broj poruka i stikera.

Podsjetio je da je 800 miliona korisnika Vibera u svijetu, a da broj raste.

Naglasio je da su opciju javnih računa napravili u namjeri da povežu preduzeća i klijente te im olakšaju komunikaciju.