Biznis

Addiko banka među sponzorima Narodnog pozorišta Sarajevo

22/06/2017

Potpisivanjem ugovora o sponzorstvu Addiko banka i Narodno pozorište Sarajevo ozvaničili su početak partnerske saradnje. Ovom podrškom Addiko banka će dodatno unaprijediti rad Narodnog pozorišta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Povodom početka saradnje, Addiko banka je ugostila 35 mališana iz SOS Dječijeg sela Sarajevo, koji su sa zadovoljstvom pratili jednu od najzanimljivijih dječijih predstava “Čudovište iz pozorišta i lutkareva djeca“, koja se igra na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo.

“Zadovoljni smo jer je Addiko banka prepoznala potencijal i značaj ulaganja u Narodno pozorište Sarajevo, koje svojom, preko 90 godina, dugom tradicijom predstavlja najstariju i najznačajniju instituciju ovoga tipa u BiH. Ova saradnja je velika podrška u realizaciji našeg planiranog programa za 2017. godinu koja će pomoći realizaciju misije naše kuće kroz promoviranje kulture i teatarske umjetnosti, te očuvanje kulturno-umjetničkog nasljeđa BiH predstavljanjem klasičnih i modernih djela dramske, operne, baletne i muzičke umjetnosti”, izjavila je Marijela Margeta Hašimbegović, direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo.

Belma Sekavić – Bandić, članica Uprave Addiko banke naglasila je da nastoje predstavljati sinonim podrške kulturi i umjetnosti.

“Daske koje život znače neizostavan su dio našeg društveno odgovornog djelovanja. Nastojimo Addiko banku učiniti sinonimom podrške kulturi i umjetnosti, te je partnerstvo sa Narodnim pozorištem Sarajevo logičan izbor. Naši prvi gosti u pozorištu bili su djevojčice i dječaci iz SOS Dječijeg sela iz Sarajeva, koji su sa oduševljenjem prihvatili naš poziv i uživali u predstavi“, rekla je Sekavić – Bandić.

Addiko banka u okviru svoje strategije djelovanja prema lokalnoj zajednici, posebno mjesto daje podršci pozorišnim kućama u BiH. Osim Narodnog pozorišta u Sarajevu, kontinuirano podržava i rad pozorišnih kuća u Banja Luci i Mostaru, ali i niz drugih pozorišnih manifestacija u BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.