Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Utrka za ozdravljenje

Addiko banka podržala projekat “Race for the Cure”

addiko-1

Trka ‘Race for the cure’ se održava u 150 svjetskih gradova

Addiko banka je ove godine partner 12. po redu Trke/Šetnje za ozdravljenje – Race for the cure 2019, koja će se održati u Sarajevu, 29.9.2019. godine. Osim finansijske podrške organizaciji, podršku trci daju i zaposlenici Addiko banke, koji već drugu sedmicu nose roze trakice u znak podrške ovom projektu, a Addiko tim koji broji tridesetak zaposlenika će u nedjelju 29.9.trčati/šetati sa ostalim građanima.

“Trudimo se podržati događaje koji za cilj imaju promociju i prevenciju zdravlja i zdravih stilova života. Ovja projekat je veoma značajan za nas, obzirom da u Addiko banci radi oko 70% žena, kojima želimo podići svijest o nužnosti rane prevencije i redovne kontrole kao ključnim i često presudnim faktorima izlječenja. Posebno nam je drago što će i naši zaposlenici učestvovati, te pokazati solidarnost sa ženama koje su se suočile sa ovim oboljenjem”, istaknuto je iz Addiko banke.

“Trka ‘Race for the cure’ se održava u 150 svjetskih gradova, gdje svake godine za unaprjeđenje zdravlja žena šeta/trči nekoliko miliona ljudi. Ove godine smo se pridružili evropskoj inicijativi da se trka održi istog dana u 15 država i 22 grada. Očekujemo više od 8.500 učesnika iz Bosne i Hercegovine, a donacija Addiko banke će značajno pomoći organizaciju ovog događaja, na čemu smo neizmjerno zahvalni”, istakla je Nela Hasić, regionalna direktorica Udruženja “Think Pink/Zajedno smo jedno”.

Na trci će, zajedno sa ostalim građanima, učestvovati zaposlenici Addiko banke iz Sarajeva, Banjaluke i nekoliko drugih gradova u kojima Addiko banka posluje.