Dogville

Addiko banka poklanja predstavu građanima Sarajeva

NPS_2019

Addiko banka u okviru svoje strategije djelovanja prema lokalnoj zajednici, posebno mjesto daje podršci pozorišnim kućama u BiH

Addiko banka će, u okviru višegodišnje saradnje sa Narodnim pozorištem Sarajevo, građanima Sarajeva pokloniti još jednu predstavu u ovoj renomiranoj pozorišnoj kući. Predstava “Dogville”, bh. rediteljice Lajle Kaikčije, koja će biti igrana 29.11.2019. bit će besplatna za posjetioce Narodnog pozorišta Sarajevo. Podrška kulturi i kulturnom djelovanju je već poznata odrednica Addiko brenda, ali i neizostavni dio poslovne filozofije Banke. Kao i proteklih godina, Addiko banka finansijski podržava redovne aktivnosti Narodnog pozorišta, ali i promociju kulturnog rada u našoj zajednici.

“Naša partnerska saradnja sa Narodnim pozorištem Sarajevo prerasta u tradiciju. Započeli smo saradnju sa željom da podržimo ovu instituciju, ali i da ojačamo kulturnu scenu naše države u cjelini. Narodno pozorište se pokazalo kao dosljedan partner. Jedan od načina promocije ove saradnje, ali i pozorišne umjetnosti u cjelini je predstava koju poklanjamo građanima”, istakla je Belma Sekavić–Bandić, član Uprave Addiko bank dd Sarajevo.

“Proteklih godina Addiko banka je djeci iz SOS dječijeg sela pružila priliku da prisustvuju predstavama u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo, te je ovo drugi put da predstavu poklanja građanima. Zahvalni smo Addiko banci, jer pored finansijske podrške koju već tradicionalno obezbjeđuje, pomažu nam u realizaciji naše zajedničke misije: oblikovanju bolje i kvalitetnije lokalne zajednice. Addiko banka ovakvim aktivnostima svim građanima omogućava pristup kulturnom sadržaju, što je od iznimne važnosti za lokalnu zajednicu”, izjavio je Izudin Bajrović, direktor Narodnog pozorišta Sarajevo.

Svi zainteresovani građani mogu svoje ulaznice za predstavu “Dogville”  preuzeti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo”. Addiko banka u okviru svoje strategije djelovanja prema lokalnoj zajednici, posebno mjesto daje podršci pozorišnim kućama u BiH. Osim Narodnog pozorišta Sarajevo, Banka kontinuirano podržava i rad drugih pozorišnih kuća, ali i niz drugih pozorišnih manifestacija u Bosni i Hercegovini.