Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Adidas će zaraditi 2.5 milijardi eura od EURO 2016! Zaradite i vi na Adidasu

ozil adidas

Od početka godine, cijena dionice Adidasa narasla je za oko 38%. Prema najnovijim prognozama kompanije, ove godine, prodaja kopački, majica, lopti i ostale opreme za fudbal, trebala bi dostići 2.5 milijardi eura i time nadmaštii prošlogodišnjih 2.2 milijarde ali i 2.1 milijardu eura prihoda u 2014. godini, kada je Njemački tim, čiji je Adidas bio sponzor, osvojio Svjetsko prvenstvo.

Iskoristite priliku, uzmite 50€ za trgovanje na svjetskoj berzi i zaradite na cijeni dionica Adidasa.

50€ za trgovanje možete preuzeti ovdje.

Adidas je i ove godine nastavio preko 20 godina dugu tradiciju opremanja sportskih klubova opremom na turnirima. Na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, devet od dvadeset četiri reprezentacije, nosile su opremu ovog njemačkog proizvođača.

Očekuje se da, upravo zbog evropskog prvenstva koje se ove godine održava u Francuskoj, kao i vrlo efektivnog marketinga, prodaja fudbalske opreme dostigne rekordno visoku vrijednost.

Pored toga, Adidas će nastaviti sponzorstvo Njemačkog fudbalskog saveza sa 65-70 miliona eura godišnje. Adidas svjetskog prvaka trenutno sponzorira s 25 miliona eura, ali se u bitku oko ugovora o sponzorstvu uključio i američki Nike. Ipak, prema najnovijem ugovoru, Adidas će biti taj koji će nastaviti opremati nacionalne timove Njemačke.

Evropsko fudbalsko prvenstvo počelo je prije tri nedelje i trajat će do 10. jula. Upravo zbog njega, ovo ljeto je postalo ključna sezona za prodaju opreme, kako Adidasa tako i njegovih konkurenata.