Kompanija Aegean

Aerodrom Banja Luka uvodi novi zračnu liniju

aerodrom banja luka – Borislav Zdrinja Pixsel

Preko Atine, Aegean će imati velik broj konekcija za niz grčkih i drugih zračnih luka

Kompanija Aegean će od 30. juna do 28. avgusta krenuti sa letovima na liniji Banja Luka – Atina. Letovi će se obavljati jednom sedmično petkom sa Airbusom A320, piše Biznisinfo.ba.

Preko Atine, Aegean će imati velik broj konekcija za niz grčkih i drugih zračnih luka, naročito prema Kipru, Bliskom Istoku i Africi, piše specijalizirani portal Zamaaero.

Beogradska agencija Filiptravel je najavila letove iz Banje Luke za Monastir od 21.6. do 6.9. jednom sedmično, svake srijede sa Nouvelairom.

Letovi bi se trebali obavljati sa A320. Jednako tako Filiptravel je najavio letove iz Banje Luke za Antalyu sa Tailwindom, svake srijede od 7.6. do 21.9. Letovi bi se trebali operirati sa Boeingom 737-400.

Iako je Filiptravel potvrdio ove linije, iste za sada još nisu potvrđene u Aerodromu Banja Luka, te aerodrom još nije dobio nikakve informacije o njima, niti su aviokompanije ili Filiptravel zatražili ikakve usluge od aerodroma, čak nisu imali ni preliminarni kontakt. Stoga su ove dvije linije tek planovi i tek treba vidjeti hoće li se ostvariti.

Za sada aerodrom ima potvrđene charter Freebirda za Antalyu (od 3.6. utorkom i subotom sa A320), te redovne leisure linije Air Caira za Hurghadu (od 28.4. petkom, od 7.6. utorkom i petkom sa Embraerom E190) i Air Montenegra za Tivat (ponedjeljkom i petkom od 9.6 sa E195).

Aerodrom i dalje ima 7 linija Ryanaira, 5 linija Wizz Aira i 1 liniju Air Serbie ovog ljeta.