Biznis

30 dana

Aerodrom Banjaluka zatvoren od 15. januara zbog sanacije

05/01/2022
FOTO: Borislav Zdrinja/Pixsel

Kompanije koje saobraćaju na Aerodrom Banjaluka "Wizz Air" i "Ryanair" suspendovale su veći broj letova u januaru i februaru", navodi se u saopštenju

Aerodrom Banjaluka biće 30 dana zatvoren za vazdušni saobraćaj od 15. januara, a u tom periodu biće izvršena sanacija poletno-sletne staze i otklonjeni nedostaci, saopšteno je iz preduzeća “Aerodromi Republike Srpske”.

“Trenutna globalna epidemiološka situacija rezultirala je otkazivanjem velikog broja letova, odnosno negativno se odrazila na vazdušni saobraćaj. U skladu s tim, kompanije koje saobraćaju na Aerodrom Banjaluka “Wizz Air” i “Ryanair” suspendovale su veći broj letova u januaru i februaru”, navodi se u saopštenju.

Iz “Aerodroma Republike Srpske” ukazali su da ovo smanjenje broja letova otvara mogućnost za sanaciju Aerodroma Banjaluka.

“Preduzeće će iskoristiti vrijeme zatvorenosti za reorganizaciju i pripremu za naredne sezone letenja kako bi usluga koju Aerodrom Banjaluka pruža bila na najvišem nivou. Svakako je planirano povećanje broja destinacija u toku godine, a očekuje se i povećan broj operacija prema postojećim destinacijama”, navodi se u saopštenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.