Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

donji žabar

“Agreks” spreman za izvoz konzumnih jaja na tržištu EU

jaja334

“Ne očekujemo neke velike rezultate, jer znamo da idemo na veoma zahtjevno i teško tržiše. Idemo na utakmicu sa velikim evropskim igračima kada je u pitanju proizvodnja konzumnih jaja i za tu utakmicu smo spremni”, poručio je Miličić

Firma za proizvodnju konzumnih jaja “Agreks” iz Donjeg Žabara čeka još da Evropska komisija potvrdi rješenje koje je izdala Kancelarija za veterinarstvo da bi počela izvoziti konzumna jaja “B” klase za industrijsku Evropske unije, rečeno je Srni iz te firme.

Direktor “Agreksa” Predrag Miličić pojasnio je da je Evropska komisija ostavila rok za žalbe od dvadesetak dana, te da taj rok ističe 10. novembra.

“Na osnovu naših iskustava sa evropskim institucijama, uvijek treba biti oprezan i računati na još nekoliko dana za završetak tih procedura”, istakao je Miličić.

On nije mogao da precizira kolike će biti prve izvezene količine, ali je rekao da će ih izvoziti u Hrvatsku, jer su sa njom sarađivali prije nego što je postala članica Evropske unije.

“Pregovaramo sa jednom ozbiljnom fabrikom za proizvodnju jaja iz Hrvatske o izvozu 12 miliona komada jaja godišnje. Taj posao može biti vrlo izvjestan ukoliko nam se poklope cjenovni interesi”, rekao je Miličić.

On je dodao da pregovore vode sa još nekim zemljama, te da će se sve znati oko Nove godine kada potpišu godišnje ugovore sa potencijalnim partnerima.

Miličić je naveo da će im prilike na tržištu biti pokazatelj kvantiteta proizvodnje i da, ukoliko dođe do njenog povećanja, stvoriće se i mogućnost za dodatno zapošljavanje.

“Ne očekujemo neke velike rezultate, jer znamo da idemo na veoma zahtjevno i teško tržiše. Idemo na utakmicu sa velikim evropskim igračima kada je u pitanju proizvodnja konzumnih jaja i za tu utakmicu smo spremni”, poručio je Miličić.