Biznis

Aviokompanija

Air Canada u novembru otkazala 27.000 letova

07/11/2020

Podaci pokazuju da je Air Canada smanjila novembarski raspored za više od 27.000 letova, ili 70 posto, između 25. septembra i 9. oktobra

U novembru je Air Canada otkazala 27.000 letova, dok je West Jet smanjio red vožnje za oko 12.400 letova.

Uprkos maloj potražnji za putovanjima, kanadske aviokompanije i dalje planiraju desetke hiljada letova mjesečno, da bi veliku većinu njih otkazale nekoliko sedmica prije polaska, prenosi CBS.

Pristup koji su usvojili prevoznici nakon propasti globalne putničke industrije zbog COVID-19 putnike može zaglaviti u vaučerima koje možda nikada neće koristiti ili letovima koji polete danima kasnije od planiranog.

Rasporedi podložni promjenama

Podaci pokazuju da je Air Canada smanjila novembarski raspored za više od 27.000 letova, ili 70 posto, između 25. septembra i 9. oktobra.

West Jet, koji je nedavno počeo nuditi povrat novca za otkazane letove, za razliku od svojih konkurenata, smanjio je novembarski red vožnje za oko 12.400 letova, ili 68 posto, u toku jedne sedmice prošlog mjeseca.

Iz Air Canade kažu da su rasporedi letenja uvijek bili podložni promjenama i da ih prilagođavaju teškim uslovima zbog smanjenja kapaciteta za više od 90 procenata.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.