Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

republika srpska

Ako je vjerovati entitetskoj vlasti: “Građani će uskoro kupovati po znatno nižim cijenama”

korpa hrana
Foto: Arhiv
Foto: Ilustracija

Ministar Šulić izjavio je da će narednih dana sa proizvođačima biti definisano koji su to artikli čijih marži će se odreći i u kojim će marketima biti

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković najavio je da će građani RS uskoro u prodavnicama moći da kupe pojedine proizvode po znatno nižim cijenama.

“Imali smo sastanak po ugledu na zemlje okruženja. U Republici Srpskoj određeni broj proizvoda će u narednom periodu imati snižene cijene i time ćemo da pomognemo građanima u vremenu koje je izazovno. Većina proizvođača je rekla da će pojedine proizvode da daju bez marže, što znači da će proizvodi biti značajno povoljniji nego sada”, rekao je Višković.

On je napomenuo da će biti razmotreno koliko proizvoda će biti obuhvaćeno ovom inicijativom, na osnovu broja proizvođača koji su se odazvali pozivu.

Višković i entitetski ministar trgovine i turizma Denis Šulić razgovarali su danas sa predstavnicima trgovaca, dobavljača i domaćih proizvođača o mogućnosti proširenja kampanje “Društveno odgovorno”, u čijem je središtu iskazivanje solidarnosti prema potrošačima, plasiranjem proizvoda po nižim cijenama u prodajnim objektima u Republici Srpskoj.

Ministar Šulić izjavio je da će narednih dana sa proizvođačima biti definisano koji su to artikli čijih marži će se odreći i u kojim će marketima biti.

“Jeftiniji proizvodi će se naći samo u onim marketima koji su dio ove kampanje. Ostali marketi će imati marže proizvoda koje su imali i u prethodnom periodu”, rekao je Šulić.