Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Al Jazeera Balkans danas premijerno prikazuje dokumentarac “Gazda”

gazda_m_point_1

Dokumentarni film Gazda premijerno je prikazan u sarajevskom kinu Meeting Point proteklog vikenda. Promociju filma prati slogan “Ovo ni-je priča o Ivici Todoriću”, koji upravo govori o recepturi kako jedan čovjek može postati Gazda poznat na cijeloj teritoriji Balkana.

Ivica Todorić je pobjednik procesa privatizacije i tranzicije na Balkanu, navode autori filma, podsjećajući kako je njegova kompanija Agrokor u 2015. prihodovala 6,7 milijardi eura i ima velika preduzeća od Vardara do Triglava.

Ovo je film o receptu kako se postaje gazda, kažu.

“Kada smo radili Gazdu, nadali smo se prikazivanju filma u regiji. Kontaktirali smo sve televizije i Al Jazeera se svojom otvorenošću i pristupačnošću jednostavno pokazala kao najkvalitetniji partner s kojim je lako surađivati. Ostale TV kuće pokazale su inicijalni interes i brzo bi se povukle pred sveprisutnim koncernom”, kazao je reditelj filma Dario Juričan.

Publika u Bosni i Hercegovini i regiji moći će pogledati ovaj dokumentarni film premijerno u programu Al Jazeere Balkans danas (utorak, 28. 03) od 17:05 sati.

Odmah nakon emiovanja, oko 18 sati film Gazda biće postavljen na Al Jazeerenom portalu na ovom LINKU.

Kao uvod u večerašnju TV premijeru filma GAZDA, sinoć je na Al Jazeeri emitovana emisija “Kontekst” koju možete pogledati u sljedećem video prilogu: