Biznis

Ulažu 1,2 milijarde

Amazon se ponudio da plati školovanje za 750.000 svojih uposlenika u SAD-u

10/09/2021

Amazon je zadnja u nizu velikih kompanija koja je ponudila finansiranje školovanja za radnike nakon što su to učinili Walmart i Target

Kompanija Amazon ponudila je da pokrije troškove školovanja za svih 750.000 svojih radnika u SAD-u koji rade najzahtjevnije poslove, prenosi CNN.

Vijest dolazi u trenutku kada se ovaj gigant internetske kupovine bori za privlačenje i zadržavanje osoblja uslijed nedostatka radne snage u cijeloj industriji.

Firma je rekla da će uložiti 1,2 milijarde dolara u ovu svrhu, a radnici će moći pristupiti godišnjem finansiranju sve dok ostanu u Amazonu.

Amazon je zadnja u nizu velikih kompanija koja je ponudila finansiranje školovanja za radnike nakon što su to učinili Walmart i Target.

U postu na svom blogu Amazon je rekao da će se njegova ponuda plaćanja školarine primjenjivati na “stotine partnera u obrazovanju širom zemlje” .

Trgovački gigant rekao je da će obuhvatiti i druge vrste obrazovanja, uključujući srednje škole i kurseve engleskog jezika, kao i proširenje obuke na radnom mjestu za 300.00. radnika.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.