Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ambasador Turske primio turske investitore u BiH

turski ambasador turski investitori

Turski investitori koji djeluju u Bosni i Hercegovini u srijedu su se u Sarajevu u organizaciji Udruženja turskih privrednika (TIAD) sastali s turskim ambasadorom u BiH Cihadom Erginayom, javlja Anadolu Agency (AA).

Uprava i osnivači TIAD-a su posjetili ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini Cihada Erginaya kojeg su upoznali sa radom i ciljevima Udruženja.

Erginay je tom prilikom istakao kako očekuje da će turski investitori u BiH ohrabriti u druge biznismene u Turskoj da ulažu u BiH.

“Oni ovdje neće samo voditi aktivnosti u bliskoj saradnji nego će istovremeno biti i primjer drugim investitorima u Turskoj koji budu zainteresovani za ulaganjem u ovu zemlju. Naša očekivanja su da će ih ohrabriti da investiraju u BiH. Također, vjerujem da će doprinijeti rastu obima trgovine između dvije zemlje”, rekao je ambasador Republike Turske.

turski ambasador turski investitori2

Predsjednik TIAD-a u BiH Hakan Onan je izjavio da je jedan od ciljeva ovog Udruženja da iskustva koja su stekli prenesu na druge investitore.

TIAD, sa sjedištem u Sarajevu, okuplja poslovne ljude iz sektora zdravstva, turizma, proizvodnje i građevinarstva.

Čelnici TIAD-a planiraju da aktivnosti prošire i na druge gradove u BiH. Inače, TIAD djeluje u nekoliko zemalja svijeta.