Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Pokažimo solidarnost"

Amko komerc nastavio projekat pomoći penzionerima

amko

Ovo je prilika za sve nas, za sve naše građane, da pokažemo solidarnost i odgovornost prema starijim osobama, kažu iz Amko komerca

Čitav svijet govori kako su starije osobe najviše ugrožene korona-krizom, a rijetki su im odlučili novčano pomoći. Amko komerc kao društveno odgovorna kompanije nastavlja sa kampanjom „Pokažimo solidarnost“ koja ima za cilj pomoći našim penzionerima.

“Kao kompanija želimo naglasiti značaj ove populacije i njihov doprinos društvenoj zajednici. Nažalost, trenutni uslovi u kojima živimo i radimo su nesvakidašnji, ali to nas ne smije spriječiti da pokažemo solidarnost“, istakla je Minela Durmo direktor marketinga Amko komerca.

Više od pola godine cijeli svijet nalazi se u većoj ili manjoj izolaciji uslijed epidemije koronavirus. Pandemija koja je smanjila društvene aktivnosti narušila je naše zdravlje, pri čemu su posebno pogođene starije osobe koje još uvijek osjećaju posljedice karantina.

“Ovo je prilika za sve nas, za sve naše građane, da pokažemo solidarnost i odgovornost prema starijim osobama. Upravo zbog toga smo odlučili danas posjetiti Udruženje penzionera grada Konjic i simboličnim poklonima donijeti osmijeh na lica naših vijernih potrošača, penzionera. Poštujući preporuke nadležnih institucija pokloni će biti uručeni direktno na adrese naših penzionera”, istakla je Durmo.