Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Humanost u teškim trenucima

Amko komerc nastavlja sa društveno odgovornim poslovanjem

amko pomoc

Znamo da nismo sami i da ćemo teške dane zajedno prebroditi, stoga se od srca zahvaljujemo našim prijateljima iz Amko kompanije”, istakla je Mirela Gruenther-Đečević, nacionalna direktorica SOS Dječijih sela BiH

Lanac trgovina Amko komerc, vodeći se načelima društveno odgovornog poslovanja kontinuirano provodi donacijske aktivnosti koje pridonose dobrobiti i poboljšanju kvalitete života društvene zajednice. Od početka poslovanja, podržao je širok spektar humanitarnih i obrazovnih, ali i sportskih institucija u BiH.

U ovim teškim vremenima Amko komerc je iskazao svoje društveno-odgovorno poslovanje preme kupcima, uposlenicima ali i široj zajednici u kojoj posluje.

“Danas nam je ohrabrenje svima potrebno, a mi porukom „Sa vama smo“ želimo uvjeriti sve naše građane da uistinu nisu sami. U ovim izazovnim danima odlučili smo pružiti podršku djeci bez roditeljskog staranja Doma Bjelave i SOS dječijeg sela”, kazala je Minela Durmo direktorica marketinga Amko komerca.

“Ova donacija predstavlja potvdu naše posvećenosti da u skladu sa strategijom održivosti budemo pouzdan partner zajednice u kojoj poslujemo i pomognemo onima kojima je to najpotrebnije. Zadovoljstvo nam je što smo u prilici omogućiti bolje uslove boravka štićenicima ovih ustanova. Ovim putem pozivamo sve građane da pokažu solidarnost i odgovornost u ovim danima. Samo zajedničkim snagama možemo postići zadane ciljeve u borbi protiv ovog opasnog virusa, stoga želimo poručiti našim građanima da smo uz njih u lijepim ali u ovim teškim trenucima”, istakla je Durmo.

“Neizmjerno smo zahvalni našim prijateljima iz Amko kompanije koji su u ovim neizvjesnim danima svojom donacijom pomogli SOS Dječijim selima kako bismo djeci pružili osjećaj sigurnosti, koji im je danas potreban više nego ikada. Naša vizija je da svako dijete ima porodicu i ljubav, te nam je u izvanrednim okolnostima najveći izazov očuvati zdravlje, a posebno mentalno zdravlje djece kako bismo spriječili aktiviranje traumatskih iskustava koje svako dijete bez roditeljske brige nosi u sebi. Znamo da nismo sami i da ćemo teške dane zajedno prebroditi, stoga se od srca zahvaljujemo našim prijateljima iz Amko kompanije”, istakla je Mirela Gruenther-Đečević, nacionalna direktorica SOS Dječijih sela BiH.