Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Amko otvorio još jedan savremeni prodajni centar (FOTO)

amko_komerc_pionirska_1

Svečanim presijecanjem vrpce načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić danas je u društvu vlasnika kompanije Amko komerc Muamera Alete otvorio prodajni centar Amko komerca u Pionirskoj dolini.

Novi prodajni objekat Amko komerca smješten je u prizemlju poslovno-sportskog crntra izgrađenog po savremenim zahtjevima arhitekture i urbanizma. Nova trgovina Amko komerca proteže se na više od 700 kvadratnih metara savremeno opremljenog i uređenog prodajnog prostora u kojem kupcima nudi širok asortiman proizvoda za porodičnu kupovinu.

Uz izuzetno povoljne cijene proizvoda, svojim kupcima Amko komerc će ponuditi bogat izbor domaćih proizvoda, raznovrstan asortiman na odjelima sa svježim voćem i povrćem, delikatesom i mesnicom.

Tim povodom, Minela Džuho, menadžerica odjela za odnose sa javnošću, istakla je da su ponosni na činjenicu da je u novi objekat zaposleno 30 novih uposlenika, koji su se od danas pridružili uspješnom timu Amko komerca.

“Posebno smo zahvalni Općini Centar na čelu sa načelnik Ajnadžićem, koja je pomogla u realizaciji kompletnog projekta izgradnje ovog poslovno-sportskog centra. Imali smo punu podršku lokalne vlasti u implementaciji investitorskih aktivnosti, vlast je prepoznala značaj ovog projekta za općinu Centar ali i širu okolinu”, kazala je Džuho.

“Našu lokalnu zajednicu otvaramo domaćim i investitorima iz inostranstva, čime osiguravamo poslove za domaće firme i obezbjeđujemo nova radna mjesta, a našim sugrađanima na lokalitetu Koševo i Pionirska dolina darujemo moderan trgovački objekat i široku ponudu kvalitetnih roba. Smanjenje stope nezaposlenosti nalazi se na visokom mjestu prioriteta i zbog toga će Općina Centar, uvijek biti na usluzi svima onima koji žele ulagati i na taj način otvarati nova radna mjesta. Želim posebno naglasiti naše zadovoljstvo što novi poslovni objekat sa 30 novih radnih mjesta među kojima su i mladi sa područja općine Centar, otvara uspješna domaća kompanija koja istinski promoviše prodaju roba proizvedenih u BiH”, kazao je načelnik Ajnadžić.