Biznis

Horeca

Apel ugostiteljima i hotelijerima da se pridržavaju epidemioloških mjera

26/11/2020
Ilustracija

Od velikog značaja je da poslovni subjekti svoj rad prilagode trenutnoj situaciji i da prevenciju stave na prvo mjesto,

Udruženje poslodavaca ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma Republike Srpske (HoReCa) uputilo je apel svim ugostiteljima i hotelijerima u tom entitetu da se maksimalno pridržavaju donesenih epidemioloških mjera.

Podsjećaju da je u izvještaju Inspektorata RS navedeno da su u zadnja četiri mjeseca izvršili više od 23.000 inspekcijskih kontrola, a u kojim je manje od jedan posto ugostitelja kažnjeno zbog nepoštivanja epidemioloških mjera, što pokazuje koliki uticaj ipovjerenje Udr uženje Horeca ima kod ugostitelja i hotelijera u RS.

Ističu da navedeni procenat kažnjenih subjekata pokazuje da se velika većina ugostitelja i hotelijera u RS pridržava svih epidemioloških mjera i da vlada velika disciplina koja neće popustiti zajedničkim zalaganjem i poštovanjem odluka nadležnih.

– Od velikog značaja je da poslovni subjekti svoj rad prilagode trenutnoj situaciji i da prevenciju stave na prvo mjesto, te kao reprezentativno udruženje ugostitelja i hotelijera u RS apelujemo i sami na naše članove da se pridržavaju donesenih mjera. Naš zajednički interes je nesmetan rad poslovnih subjekata uz poštivanje svih preventivnih mjera na suzbijanju širenja bolesti izazvane koronavirusom, a radi što lakšeg prevazilaženja poteškoća izazvanih pandemijom – saopćeno je iz Udruženja Horeca.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.