Apple ruši sve rekorde, trgujte njegovim dionicama sa ovih besplatnih 50 eura

apple car

Apple je ponovno proglašen najvrijednijom kompanijom na svijetu koja vrijedi 525 milijardi dolara. U posljednjem kvartalu Apple je ostvario zaradu od 18.4 milijardi dolara.

FXLider, svim čitaocima Fokusa, daje besplatnih 50€ za trgovanje cijenom dionica Apple-a na svjetskoj berzi.

Besplatnih 50€ za trgovanje možete preuzeti na ovom LINKU.

I pored toga što je Apple kompanija koja je ostvarila najprofitabilniji kvartal u istoriji kapitalizma, ipak se suočava s ozbiljnom dilemom da li prodaja njegovog najprofitabilnijeg proizvoda, iPhone-a, može nastaviti s odličnim rastom.

Ono što takođe zabrinjava su i prognoze kada je u pitanju aktuelni kvartal. CEO, Tim Cook, izjavio je da će prihod Apple-a u trenutnom kvartalu vjerovatno pasti između 50 i 53 milijarde dolara, što je ispod konsenzusa analitičara. Ukoliko se prognoze ostvare, to predstavlja pad prodaje za 11% na godišnjem nivou, što bi bio najveći pad u posljednjih 15 godina. Ipak prerano je za konačne zaključke.

Profit koji je Apple ostvario u posljednjem kvartalu znači da kompanija još uvijek zarađuje enormnu količinu novca koju može vratiti nazad dioničarima ili ga investirati u nove proizvode. Oko milijardu uređaja je u posljednja tri mjeseca na neki način koristilo Apple-ove usluge.

Enormnih 5 milijardi dolara dolazi samo od zarade od usluga, a sama podrška potrošača kod ove tvrtke dospjela je na nivo bez konkurencije.

Usluge Apple-a obuhvaćaju iTunes, iCloud, AppStore i Apple Pay. Nedavni izvještaj pokazao je da je prihod od ovih segmenata u 2015. godini porastao 23%. Neki eksperti napominju da je vrijeme da Apple uvede novitet koji će ponovno redefinirati tržište kao što je to bio slučaj sa iPod/iTunes ili iPhone-om.

Vjeruje se da Apple već ima u pripremi takav proizvod ali da ga drži u najstrožoj tajnosti. Moguće je da će to biti Apple Car o kojem se već mnogo priča ili platforma za virtuelnu realnost. U svakom slučaju, Apple je svjestan da mora nastaviti s inovacijama.