Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Arapi žele u Derventi izgraditi luksuzni resort

DCIM100MEDIADJI_0107.JPG
Ilustracija

Pod kodnim nazivom Almman Waterfront Ukrina Resort, investiciona kompanija iz Dubaia, Almman International Investments Ltd., udruženim sredstvima sa ulagačima iz Kuvajta, ulaže u tržište nekretnina u Bosni i Hercegovini.

U derventskoj mjesnoj zajednici Miškovci, ovi partneri planiraju izgradnju luksuznog resorta na obalama rijeke Ukrine. Na površini od preko 16 hektara niknut će 420 luksuznih apartmana, 80 vila, restorani, beach klub, spa i fitnes centar, i vodeni park.

Ovakva ulaganja su od velikog značaja za ovu regiju Bosne i Hercegovine i zasigurno će povećati vrijednost lokacije. Kvalitet i obim ovog projekta učvrstit će poziciju Dervente kao destinacije za investiciona ulaganja i privući brojne investitore iz regije.

Projekt je trenutno u ranoj fazi planiranja.

Do kraja 2017., kompanija Almman International Investments Ltd. sa kuvajtskim investitorima, planira kupovinu potrebnog zemljišta u naselju Miškovci, na potezu između magistralnog puta i rijeke Ukrine.

Po završetku, Almman Waterfront Ukrina Resort donosit će priliv od oko 200 miliona US dolara godišnje za grad Derventu i Republiku Srpsku, a bit će najveći poslodavac u regiji sa 2.000 stalnih radnih mjesta.