Domaća banka

ASA Banka preuzima Vakufsku Banku

vakufskabanka_postaje_asabanka

Pripajanjem Vakufske Banke, kroz kupovinu većinskog paketa njenih dionica od strane ASA Finance, ASA Banka će dodatno pojačati i svoju zastupljenost na području cijele BiH

ASA Banka danas je najavila pripajanje Vakufske Banke.

Pod sloganom nove kampanje “Mi nećemo stati”, ASA Banka je još jednom potvrdila svoju opredjeljenost ka izgradnji najveće domaće banke koja će biti oslonac bh. privredi i stanovništvu.

Predsjednik Uprave ASA Banke Samir Mustafić izjavio je da su vodeća domaća banka u FBiH, a u samom temelju njihove vizije i misije nalazi se želja da budu stabilan i dugoročan partner sugrađanima i privredi, bez obzira na okolnosti.

– Često kažem da je BiH za nas više od tržišta, i upravo je to razlog zašto mi nećemo stati. Bitno nam je da svi segmenti našeg društva napreduju, a mi ćemo kroz svoje djelovanje i poslovanje dati potrebnu podršku tom napretku – naveo je Mustafić.

Pripajanjem Vakufske Banke, kroz kupovinu većinskog paketa njenih dionica od strane ASA Finance, ASA Banka će dodatno pojačati i svoju zastupljenost na području cijele BiH.

Tako će se broj poslovnica povećati sa 20 na 37, dok će kolektiv brojati više od 300 uposlenika. Dodatno, aktiva Banke će iznositi oko 900 miliona KM, a prati je i snažna opredijeljenost ka prelasku praga od jedne milijarde, saopćeno je.