Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Avrupa” iz Kozarske Dubice započela proizvodnju stambenih kontejnera

Козарска Дубица – Предузеће “Аврупа

Preduzeće “Avrupa” iz Kozarske Dubice, koje je osnovano kapitalom investitora iz Turske, počelo je proizvodnju stambenih kontejnera namijenjenih inostranom tržištu.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić razgovarao je tim povodom sa generalnim menadžerom kompanije Ramazanom Kosdikom, koji je potvrdio da je uz početno ulaganje od 500.000 KM u ovoj godini, proizvodnja sa 12 zaposlenih radnika počela u iznajmljenom objektu u Poslovnoj zoni Lipova Greda.

“Riječ je o ozbiljnoj firmi koja je uz podršku opštine i moje lično zalaganje dobila sve saglasnosti i dozvole za rad, te počela sa proizvodnjom kontejnera u objektu preduzeća `Eko Bel` u poslovnoj zoni u Kozarskoj Dubici”, rekao je Reljić novinarima.

On je podsjetio da je preduzeće “Avrupa” već kupilo dvije građevinske parcele u Poslovnoj zoni, na kojima će naredne godini biti izgrađen njihov vlastiti proizvodni objekat.

“U drugoj polovini janura biće potrebno još 15 radnika, a uglavnom su to kvalifikovani varioci, elektroinstalateri i monteri, da bi se postigla proizvodnja od dva do tri kontejnera na dnevnom nivou, a naredne godine planirano je da ukupan broj zaposlenih bude 70 jer je cilj investitora proizvodnja od sedam do 10 kontejnera dnevno”, precizirao je Reljić.

On je naglasio da proizvodi kompanije “Avrpupa” nemaju konkurenciju na tržištu Evrope, te da je interes opštine da obezbijedi svu potrebnu podršku da bi se zaposlilo domaće stanovništvo.

Kosdika kaže da će u narednoj godini početi izgradnja vlastitog proizvodnog pogona površine 7.000 metara kvadratnih.

“Naš poslovni plan je da proširimo proizvodnju, zaposlimo što više ljudi i izvozimo naše proizvode na evropsko tržište”, rekao je Kosdika i dodao da je izuzetno zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa lokalnom upravom u Kozarskoj Dubici.