Svjetska turistička organizacija

Banja Luka, Mostar, Sarajevo i Trebinje prepoznatljive turističke destinacije

211201_2021_1201_11361500

U delegaciji s ministrom Košarcem na tom najvažnijem globalnom skupu visokih turističkih zvaničnika i visokih predstavnika privatnog sektora su ministrica okoliša i turizma Federacije BiH Edita Đapo i izvršni direktor Turističke organizacije RS Marko Radić

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac učestvuje od 30. novembra do 3. decembra na sjednici Generalne skupštine Svjetske turističke organizacije u Madridu.

U delegaciji s ministrom Košarcem na tom najvažnijem globalnom skupu visokih turističkih zvaničnika i visokih predstavnika privatnog sektora su ministrica okoliša i turizma Federacije BiH Edita Đapo i izvršni direktor Turističke organizacije RS Marko Radić.

Ovogodišnjoj sjednici Generalne skupštine Svjetske turističke organizacije prisustvuju predstavnici 135 zemalja, a u fokusu su inovacije, edukacija i ruralni razvoj, te potreba za hitnom transformacijom turizma, kao i uloga ovog sektora u inkluzivnom rastu.

Ministar Košarac ukazao je na važnost učestvovanja na sjednici Generalne skupštine, budući da je BiH punopravna članica Svjetske turističke organizacije.

”Ovakvi forumi dobra su prilika za razmjenu iskustava i razgovore o izazovima u oblasti turizma na globalnom nivou”, istakao je ministar Košarac.

On je naveo da je turizam posljednjih godina jedan od pokretača ekonomije u BiH, te da je neophodno uložiti napore u dodatni razvoj i napredak ove privredne grane.

Košarac je dodao da su gradovi Trebinje, Banja Luka, Sarajevo i Mostar prepoznatljive turističke destinacije koje svaki turista treba da posjeti, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.