Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjalučka kompanija prodala nekoliko miliona rezervnih dijelova za automobile

demi2

Kompanija DE-MI Promet doo bavi se distribucijom rezervnih dijelova za putnička vozila renomiranih evropskih proizvođača automobila kao što su: VW, Audi, Opel, Ford, Mercedes, BMW, Peugeot, Renault, Citroen, Fiat i Zastava.

Sjedište kompanije je u Banjoj Luci, a u asortimanu kompanije je 50 hiljada artikala rezervnih dijelova za automobile.

Sve je počelo 1996. godine kada je osnovana kompanija. U 1998. godini otvorena je prva maloprodaja, a nakon dvije godine i druga. O progresivnom rastu govori i podatak da do danas imaju desetak otvorenih maloprodajnih objekata.

Uspjesi ove firme su nam bili povod da njeno poslovanje dodatno približimo bh. javnosti.

Možete li nam detaljnije predstaviti čime se firma “DE MI PROMET” bavi i koliko zapošljava radnika?

Osnovna djelatnost kompanije DE-MI Promet doo jeste distribucija rezervnih dijelova za putnička vozila renomiranih evropskih proizvođača automobila kao što su: VW, Audi, Opel, Ford, Mercedes, BMW, Peugeot, Renault, Citroen, Fiat i Zastava. Sjedište kompanije je u Banjaluci. U asortimanu kompanije je 50 hiljada artikala rezervnih dijelova za automobile. Trenutno zapošljava preko 100 radnika.

unnamed

Kolika je potražnja u BiH za proizvodima koje nudite?

Nakon 20 godina uspješnog poslovanja, i sa prodanih nekoliko miliona rezervnih dijelova, DE-MI Promet doo, ne samo da je veoma cijenjena, nego je i najveća kompanija ovog tipa u regionu. Kompanija DE-MI Promet doo sinonim je i za finansijsku pouzdanost i stabilnost. A to najbolje znaju svi koji su poslovali sa DE-MI Prometom doo. .

Iako su prethodne godine obilježene svjetskom ekonomskom krizom, i prošla godina bila je uspješna za DE-MI Promet doo. Na nivou kompanije u prošloj godini ostvaren je rast prometa od gotovo 40 %. Kompanija DE-MI Promet doo želi i u ovoj godini zadržati progresivnu stopu rasta, a to nastoji postici širenjem svojih poslovnih aktivnosti.

Šta bi istakli kao najveću prepreku većim uspjesima firme “DE MI PROMET”?

Eventualnu neusklađenost zakonskih propisa koji se odnose na vođenje poslovanje na cijeloj teritoriji BiH. Naime suočeni smo sa različitim pravilima i zakonskim propisima u zavisnosti od teritorijalne lokacije gdje se nalazi naša maloprodaja.

de-mi

U svom dosadašnjem radu, šta bi istakli kao najveći uspjeh?

2012 godine kompanija DE-MI Promet proširuje svoj asortiman i na karoserijske auto dijelove, kupovinom kompanije Velas. I u toj sferi smo ostvarili porast u poslovanju. Od tada pa sve do danas ovaj sektor značajno doprinosi rastu i razvoju naše kompanije plus širenje poslovanja na susjedne države

Koji su planovi firme “DE MI PROMET” u narednom periodu?

Ostati lider među kompanijama ovog tipa u regionu. Poslovati pod motom AUTO DE-MI – UVIJEK PRVI!