Biznis

"Dwelt"

Banjalučki startap najbolji na Podim konferenciji u Sloveniji

20/05/2021

Članovi žirija bili su stručnjaci iz najpoznatijih investicionih fondova u regionu i Zapadnoj Evropi, kao Speedinvest iz Austrije, Fil Rouge Capital kao i South Central Ventures

Banjalučki startup Dwelt osvojio je prvo mjesto na Podim konferenciji u Sloveniji, u konkurenciji 120 kompanija iz Centralne i Istočne Evrope.

U finalnoj trci pored banjalučkog startupa učestvovala su i dva startapa iz Švicarske, te po jedan iz Njemačke i Rumunije.

Članovi žirija bili su stručnjaci iz najpoznatijih investicionih fondova u regionu i Zapadnoj Evropi, kao Speedinvest iz Austrije, Fil Rouge Capital kao i South Central Ventures.

Stefan Krneta, osnivač Dwelta, pojašnjava da je uslov za učešće da imate svoj proizvod.

– Nastupali smo sa svojim jedinim proizvodom -Platformom X. Boduje se proizvod, trzišni potencijal i tim koji stoji iza svega – pojasnio je Krneta.

On je rekao da je ovo veliki uspjeh koji je došao u dobrom momentu.

– U budućnosti smo obavezni da u narednih godinu dana neko vrijeme provedemo u Londonu na značajnim habovima sa vrlo dobrim mentorima, pa onda u Austriji, a potom da pronađemo najboljeg mogućeg strateškog partnera za ulaganje – rekao je Krneta, prenose Nezavisne novine.

Krneta dodaje da je cilj da se razvoj zadrži u Banjaluci, da se okosnica zadrži u Banjaluci, ali i da se zaposle biznis developeri u Evropi koji bi vodili biznis stranu priče.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.