BBI banka zaposlila dvostruku dobitnicu priznanja “Zlatna značka”

majamirkovic

Dvostruka dobitnica priznanja ”Zlatna značka” Univerziteta u Sarajevu Maja Mirković od danas je zaposlenica BBI banke u Sektoru za pravne poslove.

Mirković je trostruka magistrica prava i jedna od najboljih magistrantica Pravnog fakulteta u Sarajevu. Ona je u istoj akademskoj godini odbranila dva završna magistarska rada.

– Jedan od ključnih razloga zašto sam izabrala da karijeru započenem u BBI banci je činjenica da se radi o dinamičnom i perspektivnom okruženju koje stremi da okupi najbolje profesionalce u BiH – kazala je Mirković.

Zapošljavanje najboljih diplomanata koji su tokom školovanja dobili ”Zlatne značke” Univerziteta nastavak je projekta koji BBI banka kao društevno odgovorna institucija provodi na jačanju ekonomije BiH, saopćeno je iz te banke.

Zapošljavanjem, dobitnici ”Zlatne značke” dobit će priliku da razvijaju karijeru u banci čiji su dioničari među najvećim finansijskim institucijama na svijetu (Islamic Development Bank, Dubai Islamic Bank, Abu Dhabi Islamic Bank).

BBI banka poziva ovogodišnje dobitnike priznanja ”Zlatna značka” koji su zainteresovani za posao u BBI banci da se do 31. decembra jave Službi za kadrovske poslove banke te pošalju kratku biografiju i motivaciono pismo, s naznakom da se prijavljuju kao dobitnici priznanja “Zlatna značka”.

– Mi kao banka kroz brojne aktivnosti i projekte kontinuirano radimo na tome da omogućimo mladim ljudima da ostanu u BiH. Činimo sve što smo u mogućnosti da pomognemo mladim obrazovanim ljudima da pokrenu vlastiti biznis i postanu poduzetnici. Također, vjerujemo i podržavamo sistem meritokratije, dajemo prednost najboljim, onima koji imaju znanje, koji ostvaruju najbolje rezultate, podržavamo stručnost. U tom kontekstu je i ova naša odluka da posao u BBI banci ponudimo najboljima – rekao je na svečanoj ceremoniji dodjele diploma direktor BBI banke Amer Bukvić.

Bukvić je diplomantima i magistrima preporučio da prvih pet godina nakon završetka studija rade za privatni sektor i bave se poslovima koji su teži, ali gdje se više može naučiti, jer će to znanje i iskustvo koristiti čitav život.

– Nakon toga, radite za sebe. Cilj nek vam bude poduzetništvo, da imate svoj biznis, da vi zapošljavate druge, a ne da vas zapošljavaju. Neka vam model budu poduzetnici u svijetu poput Stiv Jobsa, Džek Moa, Bill Gejtsa ili našeg Nijaza Hastora, koji je za 20 godina razvio poslovni sistem koji zapošljava 14.000 osoba u 36 zemalja, od čega 7.000 u BiH – poručio je Bukvić.