Biznis

BBI banka zaposlila još tri dobtinika priznanja “Zlatna značka”

03/02/2017

Bosna Bank International (BBI) zaposlila je još tri dobitnika priznanja “Zlatna značka“, koje se dodjeljuje najboljim diplomantima i magistrantima.

Naime, kako je i najavio generalni direktor BBI banke Amer Bukvić, na svečanoj ceremoniji dodjele diploma diplomantima i magistrima Univerziteta Sarajevo BBI banka je otvorila vrata za zapošljavanje najboljih diplomanata i magistara generacije 2015/16.

Selma Begić-Hodžić, dobitnica “Zlatne značke“ na master studiju Pravnog fakulteta u Sarajevu od 1. februara radi u Sektoru za operacije BBI banke.

– Čast mi je biti dio ovako uspješnog tima. Uvijek sam se trudila raditi stvari najbolje moguće i sada se vidi da se trud i rad isplate – kaže Selma.

S njom u Sektoru od početka ovog mjeseca radi i njen kolega s fakulteta Suan Islamović iz Bihaća, također dobitnik “Zlatne značke“ prvog ciklusa studija.

– Sretan sam da sam postao dio tima BBI banke gdje ću moći učiti i proširiti svoja znanja. Mislim da je ova incijativa BBI banke odlična i drago mi je da najbolji prepoznaju najbolje – riječi su novog uposlenika BBI banke.

U timu BBI banke u Sektoru za pravne poslove od 1. februara je i Tahir Herenda, dobitnik “Zlatne značke“, prvog ciklusa studija s prosjekom 9,6.

Ranije je BBI banka zaposlila Maju Mirković iz Bihaća, dvostruku dobitnicu priznanja “Zlatna značka” Univerziteta u Sarajevu.

Zapošljavanje najboljih diplomanata koji su tokom školovanja dobili “Zlatne značke“ Univerziteta nastavak je projekta koji BBI banka kao društveno odgovorna institucija provodi na jačanju ekonomije BiH.

– Mi kao banka kroz brojne aktivnosti i projekte kontinuirano radimo na tome da omogućimo mladim ljudima da ostanu u BiH. Činimo sve što smo u mogućnosti da pomognemo mladim obrazovanim ljudima da pokrenu vlastiti biznis i postanu poduzetnici. Također, ovdje želim naglasiti da vjerujemo i podržavamo sistem meritokratije – dajemo prednost najboljim, onima koji imaju znanje, koji ostvaruju najbolje rezultate, podržavamo stručnost – izjavio je Bukvić.

Inače, BBI banka omogućava svojim zaposlenicima stalno profesionalno usavršavanje kroz interne seminare i eksterne–on the job treninge.

– Radeći u BBI banci zaposlenici imaju priliku educirati se u okviru “Young Professionals Programme“ u svjetskim finansijskim institucijama. Također, naši zaposlenici prolaze i tromjesečne edukacijske on the job treninge na Istanbulskoj berzi, Al Baraka i Kuveyt Türk banci u Turskoj. U planu je i razvoj edukativnog programa BBI akademije i zaposlenici koji ga uspješno prođu postat će certificirani bankari iz oblasti – retail bankarstva, korporativnog bankarstva, računovodstva i finansija, risk menadžmenta…- naglašava Bukvić, saopćeno je iz BBI banke.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.