Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Grupacija poslodavaca SBK-a

Bez usvajanja zakona privredi prijeti kolaps

udruzenje-poslodavaca fbih

Iz Grupacije najavljuju i da će u idućem periodu intenzivirati aktivnosti prema Vladi i Skupštini SBK-a, s ciljem što hitnijeg rješavanja gorućih pitanja za poslodavce

Ako uskoro ne budu donesena zakonska rješenja koja će poboljšati poslovni ambijent, posebno u segmentu fiskalnih i parafiskalnih opterećenja na poslovanje i rad, privredi prijeti kolaps, upozorili su iz Upravnog odbora Grupacije poslodavaca Srednjobosanskog kantona (SBŽ) pri Udruzi poslodavaca Federacije BiH.

Iz Grupacije su naveli da pružaju podršku Udruzi poslodavaca Federacije BiH u aktivnostima koje provode s ciljem realizacije inicijative “20+5+6”, kao setu zakonskih rješenja i inicijativa upućenih Vladi i Parlamentu Federacije BiH s ciljem rasterećenja privrede i poboljšanja poslovnog ambijenta.

– Zbog svega navedenog, pozivamo odgovorne u Vladi i Parlamentu Federacije BiH da hitno reagiraju i usvoje barem dio najnužnijih prijedloga zakonskih rješenja koja je dostavilo Udruženje poslodavaca FBiH. Pozivamo i molimo sve institucije i pojedince da hitno i neodložno ispune svoj dio obaveza, kako bi se što prije stvorili povoljniji uvjeti za poslovanje, posebno u realnom sektoru – kazao je predsjednik Upravnog odbora Grupacije poslodavaca SBK-a Kemal Čolak.

Iz Grupacije najavljuju i da će u idućem periodu intenzivirati aktivnosti prema Vladi i Skupštini SBK-a, s ciljem što hitnijeg rješavanja gorućih pitanja za poslodavce.

Podsjećaju da su sredinom aprila zastupnici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH jednoglasno usvojili zaključak kojim se od Vlade Federacije BiH traži da, u roku od 60 dana, u parlamentarnu proceduru dostavi prijedloge novih te izmjene i dopune postojećih zakona, koje je pripremila Udruga poslodavaca Federacije BiH.